21 Mayıs 2010 Cuma

elde var sadece asker.

Bu muhteşem senaryo madem olmadı burada yayınlansın.

  1. Makyajlı, peruk zart zurtla Baykal ve adı geçen diğer milletvekiline benzetilen oyuncular kamera karşısında rollerini oynarlar.
  2. Görüntü kalitesi hiçbir şey iddia edilemeyecek ama dedikodu yaratacak kadar düşürülerek ufak oynamalarla bahsi geçen kişiler gerçekten videodalarmış gibi gösterilir.
  3. Görüntü internete düşer.
  4. Baykal güzel bir konuşmayla istifa eder.
  5. Chp kurultayında halka yakın, sempatik, genç, düzgün duruşlu ve her kesime hitap eden başkan çıkar.
  6. Yeni başkan fazla yükselmelerden ve alçalmalardan kaçınarak partiyi ayakta tutarken Deniz Baykal bağımsız bir otorite gibi ülke sorunlarının çözümleri hakkında beyanatlar verir.
  7. Doğan'la oturulur seçim sonrası vergi affı üzerinde konuşulur, anlaşılır.
  8. Seçimlere 6 ay kala skandal görüntülerin düzgün çözünürlüklü halinin bulunduğu Dvd nasıl olmuşsa Ak Parti Gençlik Kolları'nın bilmemnesinde bulunur.
  9. Aylarca haksız ve çirkin iftirayla mağdur edilen Baykal, yeni başkanın gayretiyle olağanüstü genel kurulda başkan seçilir.
  10. Sonuç: Aylar boyunca bu olay hakkında Baykal'a edilen laflar da dahil her şey Ak Parti'nin üzerine kalır. Artık herkesin bir yakınlık kurduğu Baykal, zaten bilinen genel başkan yardımcısıyla seçimlere girer, siler süpürürler.
Bu sadece senaryoydu. Olsun istemiş olma ihtimalim yüksek. Neyse ne birilerinin planları tam hızıyla devam ediyor. Olan da şu. Sarıgül'ü çıkaranlar baktı ki bundan bir cacık olmaz. Gerçekten de Sarıgül-Baykal çekişmesinde Sarı'nın şansı hiç yoktu. Fakat Baykal son yıllarda, özellikle son aylarda çok çok güzel işler başarmış ve devleti Tayyip'e karşı gayet iyi savunmuştu. Tayyip'ten kasıt bir insan değil, kökü uzaklara dayanan planlardır.

3 ay önce Chp her aklı başında insanın, ülkesinin 20 yıl sonraki etnik olarak bölünmüş, islamcılıklık oynanan onursuz halini öngörebilen insanın sırf öyle bir gelecek seçimle engellensin diye oy verebileceği bir partiydi. Bakalım 3 ay sonra nasıl bir Chp olacak. Mıymıntı Kılıçtaroğlu geldi altı okun da üzerine oturdu. Böyle oynaya oynaya iyice yerleşecek. Chp, vatansever çizgisinden ayrılarak tekrar leyla danaları kürsüye çıkaran parti olacak.

Eğer bu süreç dediğim gibi giderse kansız bir rejim devamı çok çok zor. Kan istemediğimden değil, siz kanı istemediğiniz için böyle diyorum. Baykal'dan Chp'yi kurtaracak bir hamle gelmezse üç güdülü parti ve bir de Mhp meclise girer aynı bu haliyle.

Son olarak da demeden edemeyeceğim: Gandi nedir arkadaş?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder